Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس، شهید علی‌اکبر شیرودی در دی‌ماه ۱۳۳۴، در روستای بالا شیرود از توابع شهرستان «تنکابن» در خانواده‌ای کشاورز و متدین دیده به جهان گشود. وی پس از گذراندن سال سوم متوسطه در زادگاه خویش، برای ادامه تحصیل راهی تهران شد و همراه با کار به تحصیل خود ادامه داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شیرودی با اتمام تحصیلات متوسطه در سال ۱۳۵۱، وارد ارتش شد و دوره مقدماتی خلبانی را در تهران به پایان رساند. سپس دوره خلبانی بالگرد کبرا را در پادگان اصفهان گذراند و با درجه ستوانیاری فارغ‌التحصیل شد. وی پس از ۳ سال خدمت در ارتش به کرمانشاه رفت و با خلبان احمد کشوری آشنا شد.

شیرودی از ارتشیانی بود که با اوج‌گیری جریانات انقلاب اسلامی به صفوف راهپیمایان پیوست و به دستور امام خمینی (ره) مبنی بر فرار سربازان از پادگان‌ها، به این دستور عمل کرد. پس از خروج از پادگان، درصدد تشکیل گروهی چریکی برآمد و با تعدادی از دوستانش در کرمانشاه، در این زمینه آغاز به فعالیت کرد تا اینکه امام خمینی به میهن بازگشتند و انقلاب به پیروزی رسید.

مجاهدت‌های شهید شیرودی در جبهه غرب و شمال غرب

شیرودی که با شروع جنگ تحمیلی در ۳۱ شهریور ۱۳۵۹، رهسپار منطقه کرمانشاه شد، در جریان یکی از مأموریت‌های خود با سرپیچی از فرمان بنی‌صدر مبنی بر تخلیه پادگان و انهدام انبار مهمات منطقه، همراه ۲ خلبان همفکر خود و با ۲ بالگرد که در اختیار آن‌ها بود، در طول ۱۲ ساعت پرواز حساس و خطرناک و به‌عنوان تنها موشک‌انداز، پیشاپیش ۲ خلبان دیگر به قلب دشمن یورش برد و توانست مهمات دشمن را درهم کوبیده و خسارات سنگینی بر عراقی‌ها وارد آورد.

رد درجه‌های تشویقی بنی‌صدر

پس از انعکاس و بازتاب این اقدام شجاعانه شیرودی در محافل نظامی و سیاسی کشور، بنی‌صدر چند درجه تشویقی برای او صادر کرد. شهید شیرودی در نامه‌ای خطاب به پایگاه محل خدمت خود، تقاضای رد درجه تشویقی بنی‌صدر را داد. در این نامه آمده است: «اینجانب که خلبان پایگاه هوانیروز کرمانشاه هستم و تاکنون برای احیای اسلام و حفظ مملکت اسلامی در کلیه جنگ‌ها شرکت نموده‌ام، منظوری جز پیروزی اسلام نداشته و به دستور رهبر عزیزم به جنگ رفته‌ام. لذا تقاضا دارم درجه تشویقی که به اینجانب داده‌اند، پس گرفته و مرا به درجه ستوانیار سومی که قبلاً بوده‌ام، برگردانید. در صورت امکان امر به رسیدگی این درخواست بفرمائید. با تقدیم احترامات نظامی»

با اوج‌گیری جنگ کردستان، شیرودی و چند تن دیگر از خلبانان وارد جنگ شدند. وی در چند عملیات پروازی خود تلفات سنگینی را به نیروها و تجهیزات دشمن در نقاط راهبردی غرب کشور وارد کرد.

در ۱۳ دی‌ماه ۱۳۵۹، وقتی خیانت‌های آشکار بنی‌صدر را دید، به افشاگری پرداخت و از شنوندگان سخنانش خواست، با ایمان و اسلحه و چنگ و دندان از میهن اسلامی دفاع کنند.

در همین ایام علی‌اکبر شیرودی را به دلیل بازپس‌گیری ارتفاعات بازی دراز بازداشت تنبیهی کردند و در واکنش به این مسئله، روحانیون متعهد و اعضای سپاه کرمانشاه، مراتب ناراحتی خود را در اسرع وقت به اطلاع اعضای شورای عالی دفاع رساندند و حکم بازداشت وی منتفی شد. بااین‌حال علی‌اکبر شیرودی، خلبان انقلابی هوانیروز، ساعتی از جنگ فاصله نگرفت و چنان جنگید که مصطفی چمران او را «ستاره درخشان جنگ کردستان» نامید.

وی بالاترین ساعت پرواز در جنگ را در جهان داشت و با وجود بیش از ۴۰ بار سانحه و بیش از ۳۰۰ مورد اصابت گلوله به بالگردش، باز سرسختانه می‌جنگید.

امام (ره) فرمود او آمرزیده است

شیرودی پس از مأموریت‌های هوایی متعدد و انجام بالاترین پروازهای جنگی و نجات یافتن از بسیاری معرکه‌های مهلک، سرانجام در آخرین عملیات پروازی خود در منطقه بازی دراز، هنگامی‌که عراق یک لشکر زرهی با ۲۵۰ تانک و پشتیبانی توپخانه و خمپاره‌انداز و چند فروند جنگنده روسی و فرانسوی، برای بازپس‌گیری ارتفاعات بازی دراز، به سرپل ذهاب گسیل داشت، به مقابله با آنان پرداخت و پس از انهدام چندین تانک، بالگردش از پشت مورد اصابت گلوله تانک قرار گرفت و به شهادت رسید.

رئیس وقت ستاد مشترک ارتش در مورد او گفت «او ناجی غرب و فاتح گردنه‌های آریا، بازی دراز، میمک، دشت ذهاب و پادگان ابوذر بود. او غیرممکن‌ها ر ا ممکن ساخت. کسی بود که وقتی خبر شهادتش را به امام خمینی دادم، در مورد وی فرمود: او آمرزیده است.» (۱)

سردار شهید احمد غلامی نیز در کتاب تاریخ شفاهی خود (از ری تا شام) درباره نقش و جایگاه شهید شیرودی در هوانیروز ارتش می‌گوید «متأسفانه در عملیات بازی دراز هلیکوپتر علی‌اکبر شیرودی را زدند و ایشان شهید شدند. کمک اصلی ما در هوانیروز، آقای شیرودی بود. او در آن منطقه یک لیدر محسوب می‌شد. خودش فرمانده پرواز بود. هر موقع بلند می‌شد، هدایت چند خلبان هلیکوپتر را به عهده می‌گرفت و آن‌ها هم می‌پذیرفتند.» (۲)

منابع

(۱) جمعی از نویسندگان، روزشمار جنگ ایران و عراق: کتاب سیزدهم، تداوم اشغال و بحران (جلد اول)، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی: مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس، تهران،۱۳۹۸، چاپ اول، صفحات ۶۵۵ و ۶۵۶

(۲) مژدهی، علی، تاریخ شفاهی دفاع مقدس: روایت ناتمام احمد غلامی (از ری تا شام)، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی: مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس، تهران،۱۳۹۸، چاپ اول، صفحه ۱۸۳

کد خبر 5198912 محمد آسیابانی

منبع: مهر

کلیدواژه: شهید شیرودی ارتش جمهوری اسلامی ایران دفاع مقدس جنگ تحمیلی کرمانشاه تازه های نشر کتاب و کتابخوانی معرفی کتاب سعدی ترجمه رایزنی فرهنگی انتشارات معین پژوهشگاه فرهنگ هنر و ارتباطات ادبیات داستانی معرفی نشریات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران ادبیات کودک و نوجوان کتاب علی اکبر شیرودی بازی دراز دفاع مقدس بنی صدر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۲۴۶۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معلم هایی که ستاره شدند

به گزارش همشهری آنلاین، جالب است بدانید که در بین افراد مشهور و معروفی که می‌شناسید، عده‌ای هستند که علاوه بر نویسنده، بازیگر، سیاستمدار یا ورزشکار بودن، معلم بوده یا هستند. اینجا و به مناسبت روز معلم، فهرستی از معلم‌هایی که در شغلی دیگر هم درخشیده‌اند، آماده کرده‌ایم که در ادامه می‌خوانید.

شهید محمدعلی رجایی، سیاستمدار

«من از آموزش و پرورش نمی‌روم ولو اینکه به من اجازه بدهند بیایم در یک مدرسه‌ای جارو کنم یا فقط تخته پاک کنم. به‌نظر من اگر در مملکت خدمتی معنی دارد، معلمی است. این جمله رجایی فرزند امام و مرد ساده‌زیستی است که مردم ایران به لیاقت و شایستگی او رأی اعتماد دادند». حتماً نام این معلم شهید «محمدعلی رجایی» دومین رئیس‌جمهور ایران را شنیده‌اید. شهید رجایی سال‌ها مشغول به تدریس در مراکز آموزش علمی بود، یکی از معلمان برجسته و توانا که توانست شاگردان بسیاری را تربیت کند. شهید رجایی معتقد بود که معلمی یکی از حساس‌ترین شغل‌ها در جامعه است و گفته بود: «معلمی شغل نیست؛ معلمی عشق است. اگر به‌عنوان شغل انتخابش کرده‌ای، رهایش کن و اگر عشق توست، مبارکت باد».

شهید سیدمحمد بهشتی، سیاستمدار

آیت‌الله شهید سیدمحمد بهشتی قبل از آنکه به‌عنوان یک شخصیت سیاسی، اجتماعی و مبارز در ایام انقلاب شهرت پیدا کند، در حوزه تعلیم و تربیت شهرت بسیاری داشت. او معلم زبان انگلیسی بود و به همراه محمدجواد باهنر به گردآوری کتاب‌های درسی برای مدرسه‌ها فعالیت داشت. سال ۹۹ مستندی با عنوان «او یک معلم بود» ساخته شد که در این مستند شخصیت فرهنگی شهید بهشتی و نقش او در شکل‌گیری فرهنگی انقلاب اسلامی و دوران حضور او در آموزش و پرورش به‌عنوان معلم مورد بررسی قرار گرفت.

علی شریعتی، نویسنده

در سال ۱۳۴۴، اداره فرهنگ مشهد، استاد جامعه‌شناسی و فارغ‌التحصیل دانشگاه سوربن، «علی شریعتی» را به‌عنوان دبیر انشای کلاس چهارم دبیرستان در یکی از روستاهای مشهد استخدام کرد. البته دکتر شریعتی علاوه بر معلمی، استادیار تاریخ دردانشگاه مشهد هم بود و جامعه‌شناسی مذهبی، تاریخ شیعه و معارف اسلامی را هم تدریس می‌کرد.

جلال آل‌احمد، نویسنده


همانطور که از «مدیر مدرسه» اش پیداست، نانش از آموزش و پرورش درمی‌آمده. جلال آل احمد از سال ۱۳۳۱ تا آخر عمرش در مدارس تهران کار کرد و البته جزو آن معلم‌هایی بود که شاگردها خیلی دوست دارند. معمولاً چند جلسه را به‌خاطر سفر نبود و چند جلسه را به‌خاطر گرفتاری‌های دیگرش.

قدرت‌الله ایزدی، بازیگر

آقا «رشید» تئاترهای اصفهان و بازیگر بامزه سریال‌های سروش صحت، قدرت‌الله ایزدی علاوه بر بازیگری، سال‌هاست که به‌عنوان معلم فعالیت می‌کند و معروف‌شدن هم باعث نشده از تدریس دست بکشد.

رضا گلزار، بازیگر

شاید باورتان نشود که سوپراستار این روزهای سینمای ایران با طرفداران پرشمارش، روزگاری نه چندان دور در کلاس‌های آموزش کنکور معارف و بینش اسلامی ‌تدریس می‌کرده.

سید جواد هاشمی، بازیگر

سیدجواد ‌هاشمی که بسیاری او را با بازی در فیلم‌های دفاع‌مقدس می‌شناسند، علاوه بر کارگردانی و بازیگری معلم است. او سال‌های بسیاری از عمر خود را در مدارس جنوب شهر به‌ویژه جوادیه و نازی‌آباد سپری کرده و اصلی‌ترین پاتوق فرهنگی‌اش کانون فرهنگی حر بوده.

یحیی گل‌محمدی، فوتبالیست

یحیی گل‌محمدی یکی از برترین مدافعان تاریخ فوتبال ایران و از موفق‌ترین مربیان تاریخ لیگ برتر فوتبال ایران هم در گذشته معلم رشته هنر و زبان بوده. در حدود ۳ سال پیش کنفدراسیون فوتبال آسیا در اقدامی جالب در روز جهانی معلم با انتشار تصویری از یحیی گل‌محمدی، او را یک مدافع شاخص خواند و به یک معلم ارزنده تشبیه کرد.

مجید جلالی، فوتبالیست

مجید جلالی بازیکن پیشین، مربی و کارشناس کنونی فوتبال، به آقامعلم فوتبال ایران مشهور است. او سال‌ها در قامت معلم ورزش در آموزش و پرورش خدمت کرده است.

بیشتر بخوانید: از دوستت دارم ها | به بهانه سالروز تولد سیمین دانشور نابغه‌ای با چشم‌های حراف |عکس

کد خبر 848507 برچسب‌ها یحیی گل محمدی روز معلم جلال آل احمد معلمان علی شریعتی چهره‌های مشهور

دیگر خبرها

  • دفاع ستاره پی‌اس‌جی از انریکه: به حرف او گوش نکردیم
  • همه دعوتند؛ مراسم «ستاره‌های دختران کُرد زمین» در سنندج
  • ادارات کردستان خارج از بروکراسی اداری به کمک راهیان نور بیایند
  • عکس/ استقبال از پیکر شهید دفاع مقدس در شیراز
  • تداوم بارندگی های شدید در کردستان تا روز جمعه
  • سقوط اف-۱۶ حامل مواد شیمیایی سمی در نیومکزیکو/ خلبان نجات یافت
  • «آدرخش و رقص فانتوم‌ها» در نمایشگاه کتاب طنین می‌اندازد
  • ضعف شدید در حوزه روایت‌گری انقلاب اسلامی
  • معلم هایی که ستاره شدند
  • دفاع بالوتلی از جنجال ستاره اینتر علیه تئو هرناندز