Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-02@12:49:37 GMT

شیرودی؛ نامی که ماندگار شد/ رشادت در جنگ تا شهادت در آسمان

تاریخ انتشار: ۸ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۷۳۹۰۵۱

شیرودی؛ نامی که ماندگار شد/ رشادت در جنگ تا شهادت در آسمان

چهل سال از سالروز شهادت علی اکبر شیرودی ستاره درخشان جنگ‌های کردستان می‌گذرد و همچنان سالروز شهادت این خلبان فاتح گردنه‌ها و ارتفاعات آریا، بازی دراز، میمک، دشت ذهاب و پادگان ابوذر نه تنها در شیرود زادگاهش در مازندران بلکه در اقصی نقاط کشور گرامی داشته می‌شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛به نقل از بلاغ، هشتم اردیبهشت، یادآور سالروز شهادت عقاب تیز پرواز آسمان ایران شهید سروان خلبان علی اکبر شیرودی است که ذکر نامش در صفحه پرافتخار تاریخ دفاع مقدس همیشه درخشان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خلبان شهید علی‌اکبر قربان شیرودی در دی‌ماه 1334 در روستای بالا شیرود از توابع شهرستان تنکابن در خانواده‌ای کشاورز و متدین دیده به جهان گشود و پس از شهادتش در 8 اردیبهشت  1360 پیکرش در محوطه امامزاده حسین شهر شیرود تنکابن به خاک سپرده شد.

شهید علی اکبرشیرودی حماسه نامی است که باید بارها خواند، مردی که حماسه‌ای بی ‌بدیل در تاریخ از خود به یادگار گذاشت و خود را در کنار ستارگان پر فروغ آسمان دفاع مقدس قرار داد.
 

چهل سال از سالروز شهادت علی اکبر شیرودی ستاره درخشان جنگ‌های کردستان می‌گذرد و همچنان سالروز شهادت این خلبان فاتح گردنه‌ها و ارتفاعات آریا، بازی دراز، میمک، دشت ذهاب و پادگان ابوذر نه تنها در شیرود زادگاهش در مازندران بلکه در اقصی نقاط کشور گرامی داشته می‌شود.

شهید خلبانی که صاحب‌نظران جنگ‌های هوایی او را «نامدارترین خلبان جهان» نامیده‌اند؛ چرا که بالاترین ساعت پرواز در جنگ را در جهان داشت و با بیش از  40 ‌بار سانحه و بیش از 300 مورد اصابت گلوله به هلی‌کوپترش، باز سرسختانه می‌جنگید.

شیرودی پس از چند هزار مأموریت هوایی و انجام بالاترین پروازهای جنگی در دنیا و نجات یافتن از 360 خطر مرگ سرانجام در آخرین عملیات پروازی خود (8 اردیبهشت 1360) در منطقه بازی دراز، هنگامی که عراق لشکری زرهی با 250 تانک و با پشتیبانی توپخانه و خمپاره‌ انداز و چند فروند جنگنده روسی و فرانسوی، برای بازپس‌گیری ارتفاعات «بازی دراز» به سوی سرپل ذهاب گسیل داشته بود، به مقابله با آنان پرداخت و پس از انهدام چندین تانک از پشت سر مورد اصابت گلوله تانک قرار گرفت و به شهادت رسید.

خلبان‌یار احمد آرش، که به همراه شیرودی در این عملیات پروازی شرکت داشت، درمورد چگونگی شهادت این خلبان چنین می‌گوید: «بارها او را در صحنهٔ جنگ دیده بودم که خود را با هلیکوپتر به قلب دشمن زده و حتی هنگام پرواز، مسلسل به دست می‌گرفت. در آخرین نبرد هم جانانه جنگید و بعد از آنکه چهارمین تانک دشمن را زدیم، ناگهان گلولهٔ یکی از تانک‌های عراقی به هلیکوپتر اصابت کرد و در همان حال شیرودی که مجروح شده بود با مسلسل به همان تانک شلیک کرده و آن را منهدم و خود نیز کشته شد.»


خلبان شهید شیرودی که به گفته شهید چمران "ستاره درخشان جنگ کردستان" بود شجاعانه در رویارویی با دشمن جنایت‌کار و عقب راندن بعثیون حماسه‌ها آفرید و در حمایت از اسلام، ولایت فقیه و مردم انقلابی تا پای جان ایستادگی کرد

امروز با گذشت 40 سال از شهادت این خلبان شجاع، هنوز نامش بر بلندای آسمان پرستاره ایران اسلامی می‌درخشد و این ستاره درخشان پرفروغ‌تر شده است.

انتهای پیام/

 

منبع: دانا

کلیدواژه: شهادت این خلبان سالروز شهادت ستاره درخشان بازی دراز علی اکبر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۳۹۰۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شناسایی هویت شهید دفاع مقدس

سرهنگ رستمی فرمانده ناحیه مقاومت بسیج سپاه زرقان در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، گفت: شهید سید علاءالدین اسدپور متولد سال ۱۳۴۹ بود که بیست و سوم خرداد سال ۱۳۶۷ در منطقه شلمچه و در عملیات بیت المقدس ۷ به شهادت رسید.
سرهنگ رستمی افزود: پیکر این شهید والامقام همراه با پلاک هم اکنون در معراج شهدای تهران است و شنبه ۱۵ اردیبهشت و هم زمان با شهادت امام جعفر صادق (ع)، بر روی دستان مردم شهرستان زرقان تشییع و به خاک سپرده خواهد شد.

دیگر خبرها

  • ۱۲ نگین درخشان صنعت گاز در دولت سیزدهم
  • تشییع و خاکسپاری پیکر ۲۰ شهید دفاع مقدس در ۹ استان‌
  • تشییع پیکر شهید رنجنوش، شنبه ۱۵ اردیبهشت در همدان
  • سقوط اف-۱۶ حامل مواد شیمیایی سمی در نیومکزیکو/ خلبان نجات یافت
  • «آدرخش و رقص فانتوم‌ها» در نمایشگاه کتاب طنین می‌اندازد
  • دیدار استاندار قزوین با خانواده شهید معلم، رجبعلی قربانی
  • شهید مطهری چهره‌ای ماندگار در عرصه جهاد تبیین
  • شناسایی هویت شهید دفاع مقدس
  • رای شورای رقابت درباره تغییر خودروی ثبت نامی در سامانه یکپارچه
  • سرمربی پرتغالی سپاهان پس از مسلمان شدن چه نامی را انتخاب کرد